Inleiding
Een deel van onze leerlingen blijft achter op school doordat hun leermogelijkheden niet volledig worden benut. De verwachtingen die leraren hebben van hun leerlingen, zijn van invloed op de leerprestaties (Van der Bergh, 2018). Zijn die verwachtingen hoog, dan gaan leerlingen zich hiernaar gedragen en gaan ze beter presteren (Rosenthal & Jacobson, 1968).
Om kansengelijkheid te bevorderen is het van belang om als leraar hoge verwachtingen te hebben van al je leerlingen. Maar hoe pak je dat aan? Hoe vormen mensen hoge en lage verwachtingen van anderen? En hoe ziet onderwijs vanuit hoge verwachtingen eruit?
Wie ben ik?
Mijn naam is Jet Haan en ik ben sinds oktober 2023 werkzaam als schoolpsycholoog voor het OZHW. Ik ben begonnen als leerkracht in groep 5 van het speciaal basisonderwijs. Daarna heb ik als orthopedagoog gewerkt voor een expertisecentrum van een scholenbestuur, een school voor praktijkonderwijs en een samenwerkingsverband. In januari 2022 heb ik de postmaster Schoolpsycholoog afgerond.
Wat levert het je op?
In deze workshop gaan deelnemers actief aan de slag met voorbeelden uit de onderwijspraktijk en wetenschappelijk onderzoek. De nadruk ligt op bewustwording van de eigen mindset, hoe deze doelgericht bij te stellen en welke pedagogische en didactische technieken in te zetten om het volledige leerpotentieel van alle leerlingen te benutten.
Voor wie: PO en VO: leerkrachten, docenten, IB-er en ondersteuningscoördinator
Wanneer: 4 februari 2025
Waar: OSB, Kopenhagen 5A Barendrecht
Tijd: 16:00-20:00 uur
Trainer: Jet Haan (OZWH, schoolpsycholoog)
Kosten: 75 euro
Bijzonderheden: er wordt voor een lichte maaltijd gezorgd.